bet-at-home.com

Betting exchange

Kada se kladite na nekom od Betting exchange sistema, poput BetFair itd. Vi se ustvari ne kladite protvi kladionice Vec protiv ostalih igraca. Možete se kladiti na uobicajen nacin, kao što se kladite i u kladionici, a možete se i Vi naci u ulozi kladionice. Kada se kladite na uobicajen nacin Vi koristite opciju BACK, ukoliko želite da se nadete u ulozi kladionice u ponudite kvotu drugim igracima koristite opciju LAY. Betting exchange sistem, odnosno organizator ovakvog nacina kladenja, zaraduje na taj nacin što uzima proviziju od Vašeg neto dobitka. Ova provizija se krece od 2 do 5%, u zavisnosti od sistema do sistema. Ukoliko Vaša opklada nije dobitna ne placate nikakvu proviziju.

Kod opcije BACK, odnosno kod klasicnog nacina kladenja, Vi se ustvari kladite na ishod za koji vršite BACK, odnosno podržavate ga, želite da se on desi. Npr.ukoliko odigrate BACK na Arsenal protiv Norica, na kvotu 1.3 i stavite 10 EUR, ukoliko Arsenal pobedi dobijate 13 EUR, kao da ste odigrali keca u kladionici. Dakle BACK je u suštini isto što i tipovanje na odredeni znak u kladionici. Ukoliko Arsenal ne pobedi vi gubite 10 EUR koje ste uložili, dakle samo Vaš ulog, kao i u kladionici. Opcija LAY, je suprotna opciji BACK, i to je ono što kladionice rade, kada se kladite protiv njih. Kada na utakmici Carlton - Mancester Siti, vršite LAY na Mancester Siti na kvotu 2.25 i uložite 10 EUR, Vi ne želite da Mancester Siti dobije tu utakmicu. Ukoliko Mancester Siti odigra nerešeno ili izgubi dobijate 10 EUR, onoliko koliko ste uložili. Ukoliko Mancester Siti dobije utakmicu, vi gubite i to Vaš ulog * kvota, u uvom slucaju 10 *2.25 dakle izgubili ste 12.5 EUR. .


BetFair je vodeca exchange kladionica na tržištu. Možete se kladiti na to da ce se nešto desiti (Back) ili da se nece desiti (Lay), sami birate svoje kvote, možete igrati i dok mec traje i što je najvažnije, kvote su bar 20% bolje nego u obicnim kladionicama. Obavezno bar isprobajte BetFair.

Saznajte vise o betting exchange kladjenju!