Top 10 savjeta za klađenje

Klađenje je vid kockanja i u mogućnosti ste izgubiti sve novce kojima se kladite. Zato se kladite samo s onim sredstvima koja vam neće previše nedostajati ako ih izgubite. Gledanje utakmice u koju je uložena vaša stanarina ili novac za režije i nije baš zabavno.

Napravite domaću zadaću – Kladionice postavljaju svoje koeficijente na osnovu informacija koje imaju o pojedinim timovima. Da bi mogli pobijediti kladionicu morate znati više od njih. Zato proučite timove na koje se mislite kladiti kako bi mogli donijeti ispravnu odluku.

Specijalizacija – Što bolje poznajete neki sport ili ligu možete donositi ispravnije odluke u vezi klađenja. Zato nemojte svaštariti nego se specijalizirajte za samo neke sportove ili samo neke lige.

Uvijek sve dvaputa provjeravajte – Jednom postavljene oklade se ne mogu stornirati, pa zato dobro provjerite da umjesto 10€ nije ulog npr. 100€ i sl. Klikajući po ekranu vrlo lako se klikne i nešto krivo.

Posebne utakmice – Određene utakmice kao što su kup utakmice, lokalni derbiji, itd. su drugačijeg naboja nego regularne prvenstvene utakmice. To su utakmice u kojima biti favorit ne znači ništa. Tako često drugoligaške momčadi pobijede prvoligaše. Klađenje na favorita ovdje nosi izniman rizik, dok s druge strane klađenje na slabiju momčad može biti izvrsna prilika.

Novi trener – Vrlo često promjena trenera u lošim momčadima djeluje kao svojevstan pozitvni šok na tu ekipu. Igrači se nastoje dokazati novom treneru pa često objektivno lošija ekipa pobijedi jaču.

Koristite money management – Za bilo kakav uspjeh u klađenju upravljanje novcem tj. bankom za klađenje je nužano. Onaj tko ne zna upravljati svojom bankom nema budućnosti u klađenju. Pročitajte posebni članak o money managementu.

Vodite statistiku – Bez statistike klađenje vrlo lako izmakne kontroli. Statistika omogućuje ne samo puko praćenje koliko ste u gubitku ili dobitku nego i utječe na vašu disiplinu da se lakše pridržavate vašeg načina klađenja i money managementa.

Kladite se online – Prvi razlog su svakako manipulativni troškovi kojih nema kod online klađenja. Ako godišnje okrenete na kladionici nekoliko tisuća eura, sami izračunajte kolika je tu ušteda. Osim toga online kladionice imaju niže troškove poslovanja što im omogućava da nude i bolje koeficijente od zemaljskih kladionica. Npr. na susret gdje su šanse za pobjedu jednake na online kladionicama se mogu dobiti i koeficijenti 1.95:1.95 dok u zemaljskim tek 1.80:1.80.

Tražite bolje koeficijente – Na internetu postoji nekoliko stotina online kladionica. Koeficijenti se u njima dosta razlikuju pa se isplati otvoriti račune u više kladionica i oklade stavljati u onoj koja taj tren nudi najviše koeficijente. Na duge staze čak i razlika u koeficijentima od 0.05 puno znači. Pogledajte naše recenzije online kladionica i izaberite najbolje.