team1

Francuska

team2

Portugal

Pregled i Prognoza
  • Liga: UEFA Liga nacija
  • Tip:
  • Vrijeme:21:45
  • Kvota:3.25
  • Datum:11/10/2020
  • Kladionica:
bet365

Francuska se u nedjelju navečer sučeljava s Portugalom u meču Lige nacija. Domaćini su favoriti za pobjedu i tražit će osvetu  za poraz u finalu Eura 2016.

Ovog vikenda vraća se druga sezona UEFA-ine Lige nacija, sa Francuskom ni  Portugalijom na Stade de Franceu u Saint-Denisu u jednoj od najzanimljivijih utakmica. Oba evropska velikana do sada imaju savršeni rekord u Ligi nacija i željet će pobijediti u ovom meču. Francuska je pobijedila u dvije početne utakmice s Hrvatskom i Švedskom, a za Portugalom zaostaje samo s golom razlike. Aktuelni svjetski prvaci pobijedili su Ukrajinu rezultatom 7: 1 ranije ove sedmice i bit će ispunjeni samopouzdanjem za ovaj meč.

Portugal je trenutno na vrhu grupe 3 u Ligi A takmičenja, nakon što je vrlo snažno započeo turnir i upisao pobjede protiv Hrvatske i Švedske. Fernando Santos vidio je kako je njegov tim ove sedmice postigao 0: 0 sa Španijom i unijet će nekoliko promjena u početni sastav za meč sa svjetskim prvakom.

Francuska za ovaj meč nema ozbiljnijih problema s ozlijeđenim igračima, a Didier Deschamps vjerojatno će izaći sa svojim najboljim timom. Antoine Griezmann i Killian Mbape važni su igrači za Francusku i na ovom meču će morati biti u optimalnoj formi. Bek Clement Lengle je vrlo dobro nastupio protiv Ukrajine i vjerovatno će startati protiv Portugalaca.

Fernando Santos ima potpuno pripremljen tim prije ovog meča i oslanjat će se na svoje napadače talismana da se protiv Francuske popnu na tanjir. Portugal ima jaku momčad i željet će to dokazati u ovoj utakmici. U napadu za goste trebali bismo vidjeti Bernarda Silvu, Joaoa Felixa, Cristiana Ronalda. U veznom redu, zvijezda Man Uniteda, Bruno Fernandes, partner će s Joaoom Moutinhom i Rubenom Nevesom.

Činjenice prije meča

Francuska ima 9 pobjeda u zadnjih 10 mečeva

Pijetlovi su postigli pogodak u zadnjih 10 mečeva

Portugal je u proteklih 5 utakmica zabilježio 4 pobjede i 1 remi

Gosti nisu primili gol u 4 od zadnjih 5 mečeva

Francuska i Portugal su se suočili sa međunarodnom scenom 25 puta. Francuzi dominiraju, osvojivši 18 utakmica protiv svojih protivnika. Portugal je uspio ostvariti šest pobjeda i željet će impresionirati pobjedom ovog vikenda. Portugalci su u finalu Eura 2016. porazili Francusku i osvojili svoj prvi veliki trofej na međunarodnoj sceni. Francuzi će se željeti osvetiti u ovom meču i tražit će uspjeh.

Francuska i Portugal prilično su ravnopravne ekipe na papiru i imaju igrače koji mogu odlučiti bilo koji meč. Obje strane mogu imati najsmrtonosnije napadačke igrače u Europi i obje odbrane morat će biti na oprezu u ovom meču. Francuska će možda imati bolju odbranu, ali Portugal ima svjetsku zvijezdu Cristiana Ronalda i u dobroj je poziciji da preuzme nešto iz predstojeće utakmice,