Skrill

 

Skrill je tzv. online novčanik pomoću kojeg se jeftino i jednostavno vrše plačanja na internetu samo unošenjem  svoje e-mail adrese. Može se reći da je  Skrill specijaliziran za online kockanje pa tako gotovo da nema online kladionice, casina ili poker sobe gdje ne možete plaćati  Skrillom.Kompanija je registrirana u Velikoj Britaniji, a kontrolira je Uprava za financijske usluge (FSA) Ujedinjenog Kraljevstva.
Glavna karakteristika  Skrilla koja je privukla milijune korisnika je njegova jednostavnost. Da bi se počeo koristiti  Skrill potrebno je samo otvoriti račun, dodati kreditnu karticu ili bankovni račun i verificirati ga, nakon čega se on može početi koristiti.
Plaćanje na vaš račun u kladionici se vrši tako da se samo upiše e-mail adresa vašeg  Skrill računa i željeni iznos. Zatim se prebacujete na  Skrill stranicu gdje svojom lozinkom potvrđujete transakciju i to je to. Sve uplate su instantne i odmah možete početi s klađenjem. Kladionica tako nema podatke o vašoj kartici nego samo e-mail adresu vašeg  Skrill računa koja se ne može zloupotrijebiti pa je zato sigurnost tu na jednom višem nivou.

Jednostavno korišćenje i registracija

Prilikom registracije na Skrill jedina potrebna informacija je validna e-mail adresa i lozinka.Lako slanje sredstava po celom svetu bilo kome ko ima e-mail adresu..

Registrovanje kreditne/debitne kartice ili detalja bankovnog računa i kupovina u preko 20,000 online prodavnica. Ovo je značajno zbog toga što korisnici ne moraju da daju podatke kod svake pojedinačne kupovine već samo prilikom registracije.

Skrills pruža lokalizovane servise na 15 raznih jezika i prisutan je u preko 180 država. Svaka transakcija korisnika može da se pregleda unazad u History sekciji naloga.

Trenutno plaćanje (plaćanje u realnom vremenu)

Kao najveći nedostatak ostalih metoda plaćanja navodi se duži vremenski rok realizacije plaćanja, koji može biti od 2 do čak 12 dana. Kod slanja/primanja novčanih sredstava putem Skrill-a nema ovakvih vremenskih odlaganja. Svaka novčana transakcija se obavlja u realnom vremenu a to znači da je realizacija u većini slučajeva trenutna.

Preko Skrilla možemo nakon registracije odmah da pristupimo online kupovini. Kompanija Skrill ima potisane ugovore sa raznim web-prodavnicama u kojima korisnici mogu da obave kupovinu raznih dobara ili usluga kao što su online kladionice naprimer.

Kompanija Skrill nudi kompletnu uslugu slanja i primanja novčanih sredstava preko interneta.

Kao takva, kompanija je kvalitetom svojih usluga postala vodeća u Evropi i ima preko trideset miliona zadovoljnih korisnika. Ako tražite pouzdan I brz način da sa minimalnim troškovima pošaljete novčana  sredstva, primite novčana sredstva ili da online kupujete, usluge Skrila-a su kao stvorene za Vas. Svaka preporuka !

Prednosti  Skrilla

Široka prihvaćenost od kladionica, casina i poker soba,jednostavnost korištenja,instantne uplate,uplate i isplate su uglavnom bez provizija (ovisi o kladionici),sigurnost (ne ostavljaju se nikakvi podaci o kartici kod kladionice)

Skrill mobilna aplikacija

Zahvaljujući mobilnoj aplikaciji, ovaj e-novčanik možete stalno imati sa sobom. Postoje verzija za android i iOS . Možete ih preuzeti na Apple Storeu i Google Playu. Mobilna aplikacija je jednostavna za upotrebu, a upravljanje je potpuno intuitivno. 

Održavanje Skrill računa

Ako svoj račun koristite barem povremeno, ne morate brinuti o naknadama, jer je vođenje računa besplatno. Međutim, ovo se ne odnosi ako se na svoj račun ne prijavite 12 mjeseci uzastopno. Tada će Skrill početi odbijati mjesečnu naknadu od 3 EUR, dok novac na vašem računu ne potroši. Međutim, 12 mjeseci je dugo, a nakon što napravite račun, vjerojatno ćete ga redovito koristiti zbog njegovih prednosti.

FAQ – Često Postavljena Pitanja


U kojoj valuti otvoriti  Skrill račun? 

Preporuča se otvoriti  Skrill račun u onoj valuti u kojoj ćete imati račune u online kladionici. Na taj način se izbjegava konverzija valuta i troškovi povezani s time. Za korisnike online kladionica i casina preporuča se euro, a za pokeraše američki dolar jer su u većini poker soba računi u USD.


Kako se otvara Skrill račun?

Slijedite ovaj link “www.skrill.com“.Kliknite na gumb “REGISTER”.U prvom koraku će vas tražiti sljedeće osobne podatke: – e-mail adresa; – lozinka; – zemlja stanovanja; – valutu u kojoj želite otvoriti račun.Nakon ovoga trebate provjeriti poštu  e-mail adrese koju ste stavili u prvom koraku, jer će vam Skrill odmah poslati e-mail s linkom kojeg morate kliknuti da bi potvrdili svoju e-mail adresu.Klikom na link iz drugog koraka Skrill će vas tražiti sljedeće osobne podatke: – ime; – prezime; – adresa; – poštanski broj; – grad; – telefonski broj; – datum rođenja (to će vas pitati kad želite povući novac sa vašeg računa).Nakon otvaranja računa morate registrirati vašu kreditnu ili debitnu karticu preko koje ćete slati novac na Skrill račun i na koju ćete primate novac kad povlačite novac s Skrill računa. Osim registracije vašu kreditnu/debitnu karticu ćete morati i verificirati. Verifikacija je proces kojim dokazujete da je ta kartica uistinu vaša.

Koji su troškovi pri korištenju Skrilla? 

Pri deponiranju sredstava na vaš Skrill račun troškovi iznose 1.9% za depozit preko kartice i sredstva su odmah dostupna na računu dok se depozit napravljen preko bankovnog računa ne naplačuje, ali su sredstva dostupna na računu tek nakon 3 – 5 dana. Pri povlačenju sredstava sa Skrill računa naknada je fiksna i iznosi 1.8€ za bilo koji iznos koji se povlači.