Pravila u slučaju prekida teniskih susreta

Za razliku od ostalih sportova, tenis je poznat po tome da mečevi često ne završavaju. Igrači se ozljede i predaju mečeve, čak i ako su ozljede vrlo blage iz straha da se ozljede ne povećaju što bi ih na duže vrijeme izbacilo sa teniskih terena. Za kladitelje je to često izvor frustracija, pogotovo ako ne znaju kako njihove kladionice reagiraju u takvim slučajevima.1 lopta odigrana – Kladionica će isplatiti oklade na igrača koji prolazi dalje, ako je odigran barem jedan servis, što praktički znači da ako je meč počeo oklade će se isplatiti.

1 set odigran – Kladionica će isplatiti oklade na igrača koji prolazi dalje, ako je završen barem 1 set. Ako nije odigran 1 cijeli set, oklade će se vratiti, tj. obračunati će se koeficijent 1.00.

2 seta odigrana – Kladionica će isplatiti oklade na igrača koji prolazi dalje, ako su završena barem 2 seta. Ako nisu odigrana 2 cijela seta, oklade će se vratiti, tj. obračunati će se koeficijent 1.00.

meč odigran dokraja – Kladionica će isplatiti oklade na igrača koji ide dalje samo ako je meč odigran dokraja. U protivnom će se meč proglasiti nevažećim i obračunati će se koeficijent 1.00, tj. vratiti će se ulozi.

Svaka kladionica ima u svojim pravilima točno određeno što se događa u slučaju prekida teniskog meča. Međutim ta pravila nisu jedinstvena i ukupno postoje četiri različita načina na koji kladionice rješavaju ovu situaciju.

Svi kladitelji koji se klade na tenis trebali bi biti svjesni kako njihova kladionica reagira u slučaju prekida teniskog meča jer to utječe i na koeficijente koje ona nudi na teniske mečeve. Npr. ako u susretu zaigra igrač koji je favorit, ali je pod ozljedom (ovo se često događa u završnici turnira) i postoji mogućnost da odustane u toku meča jer mu se pogoršala ozljeda ili je preslab da izdrži meč do kraja, kladionica koja traži da se odigra barem 1 meč će ponuditi nešto manji koeficijent na njega, jer postoji mogućnost da će morati isplatiti oklade (na slabijeg igrača) ako taj igrač odustane. S druge strane kladionica koja traži da se meč odigra do kraja može ponuditi nešto veći koeficijent budući da nema nikakvih obaveza ako se meč ne završi (osim naravno vratiti uloge).

Stoga se isplati obratiti pažnju na ozljede tenisača i pravila koja ima vaša kladionica u slučaju prekida meča. Često se u tu zna pronaći vrlo povoljnih prilika za klađenje.

Dolje u tablici dajemo pregled pravila koje primjenjuju najpoznatije online kladionic