Poluvrijeme/kraj nogometni sistem

Ovo je vrlo jednostavan, ali vremenski zahtjevan sistem za klađenje. Također su za njegovo uspješno provođenje potrebni poveće strpljenje i poveća banka. Ali s druge strane nudi gotovo sigurnu zaradu. Najbolje ga je provoditi na velikim natjecanjima koja traju relativno kratko, kao što su Svjetsko ili Europsko prvenstvo.

Ideja koja se krije iza ovog sistema je vrlo jednostavna. Potrebno je odabrati ekipu koja može dobiti utakmicu nakon što gubi u poluvremenu. Najbolje je početi već na početku sezone. Na osnovu rezultata iz prošle sezone se nađe ekipa koja igra dosta promjenjivo, koja se zna vratiti u igru kada gubi. Vrlo dobar odabir za ovaj sistem su i timovi koji većinu golova postižu u drugom poluvremenu. Kod njih se puno lakše dogodi da na poluvremenu gube, a zatim pobjede na kraju. Uglavnom kada se odabere jedna ekipa, s njom se ide sve do kraja.

Ovisno o ekipi koja se odabere, koeficijenti na oklade tipa poraz na poluvremenu / pobjeda na kraju se kreću od 20 pa sve do 30. Ovo su izuzetno visoki koeficijenti koji će nam omogućiti da na kraju iz ovog sistema izvučemo profit.

Sistem se zasniva na strpljenju i mora se moći podnjeti veliki broj poraza prije nego se postigne pogodak. Gubitnički nizovi od 20 ili 25 utakmica nisu ovdje nikakva rijetkost. Stoga se predlaže sistem početi sa što manjim početnim ulogom… npr. 1€, kako nagomilani gubitci prije pogotka ne bi uništili našu banku.

Ako je već prva oklada dobitna… odlično. Uzmemo dobitak i započnemo novi niz.

Ali ako je prva oklada gubitna (što je vrlo vjerovatno), postavljamo novu okladu od 1€ (početni ulog) + ulog iz prethodne oklade. Ako počinjemo s 1€ tada niz izgleda ovako: 1€, 2€, 3€, 4€, 5€, 6€, 7€ … itd. Ako je početni ulog 2€ tada niz izgleda ovako: 2€, 4€, 6€, 8€, 10€, 12€, 14€… itd. Ako je početni ulog 2.5€ niz bi izgledao: 2.5€, 5€, 7.5€, 10€, 12.5€, 15€, 17.5€… itd.

Nakon dobitne oklade ulog se vraća na početnu vrijednost.

Da bi prikazali koliki su troškovi i dobit kod ovog sistema, napravimo malu računicu. Uzmimo da smo počeli sa samo 1€ uloga i da nam je trebalo punih 25 utakmica da dođemo do pogotka, a za koeficijent uzmimo 20, što je jedan od nižih koeficijenata na ovakve utakmice.

Ukupni trošak je 1€ + 2€ + 3€ + 4€ + … 25€ = 325€. Naša dobit kod pogotka je 25€ x 20 = 500€, što znači da je naša zarada kod ovog sistema 500€ – 325€ = 175€.

Naravno da ako se krene sa višim početnim ulogom da će i zarada biti veća, ali će isto tako ukupni troškovi biti veći, pa treba imati dovoljno veliku banku da se sistem isprati do kraja.

Bitno je i dobro odabrati ekipu na koju ćemo se kladiti. Npr. Barcelona je ove sezone (2012/2013) u dosadašnjih 35 utakmica čak četiri puta bila u ovakvoj situaciji da je gubila na poluvremenu, a na kraju pobjedila (dva puta protiv Seville, te po jedanput protiv Granade i Betisa), što je u prosjeku svakih 9 utakmica.

Kao što se vidi sistem je vrlo jednostavan. Blaga pozitivna progresija osigurava da na kraju ipak budemo u dobitku, a opet ne dovodi tako brzo do velikih suma, kao npr. Martingale sistem. Najveća mana ovog sistema je što se često treba dugo čekati da se ciklus završi, ali strpljenje je ionako kvaliteta koju bi svaki ozbiljni kladioničar morao imati.

50% do 200€

Bet at Home internet kladionica poklanja svakom novom igraču bonus u vrijednosti 50% inicijalnog depozita, čak do 200 Eura. Sve što je potrebno je da se registrirate na Bet at Home sajtu i dopunite po prvi put svoj kladioničarski račun.


100% do 25€

Bet365 Kladionica bonus – 100% do maximalno 25€ kredita za klađenje.