Martingale sistem klađenja

Martingale sistem je sistem kojeg se svi kladitelji dosjete prije ili kasnije, bez obzira da li imaju ikakvog znanja o sistemima. Naime, radi se o famoznom duplanju nakon poraza, te na taj način vraćate ono što ste izgubili.
Sam sistem je veoma jednostavan za korištenje i što je najbolje ne trebate znati ništa o sportu da biste ga koristili. I upravo je to razlog njegove velike popularnosti.

Da bi se ovaj sistem uspješno koristio potrebo je birati oklade s minimalnim koeficijentom 2.0. Veoma je popularno koristiti ga za neriješen rezultat u nogometu gdje se koeficijenti uglavnom kreću od 3.3 do 3.5. Jednostavno se odabere neki tim i svako kolo se kladi na neriješeni rezultat tog tima, dok se ne pogodi. Ovime se može jako puno zaraditi jer sa svakom uplatom zarada utrostručuje.

Međutim potrebno je naglasiti da je ovo jako riskantan sistem. Kako se uplata nakon svakog gubitka udvostručuje potrebna je jako velika banka. A ukoliko se dogodi veliki gubitnički niz, dođe se do točke kad se više nema novca za novu uplatu, i sve uloženo prije toga se gubi.

Kako bi bolje pojasnili ovaj rizik pogledajte na koliko narastu uplate nakon 10 duplanja, ako se krene samo sa 10kn.

1.   10
2.   20
3.   40
4.   80
5.   160
6.   320
7.   640
8.   1280
9.   2560
10. 5120

Kako se vidi nakon 10 duplanja od 10kn se došlo do čak 5000kn. Ako mislite da se ne može dogoditi 10 utakmica bez neriješenog rezultata onda se varate. Neki timovi su igrali čak 20 utakmica bez remija.

Većina kladitelja koji koriste ovaj sistem malo ga modificiraju kako bi smanjili njegovu rizičnost.
Najčešće se čeka da prođe xy utakmica bez remija pa se tek onda kreće s ovim sistemom. Ili se ne koristi duplanje nego se uplate određuju tako da se prethodna uplata množi s 1.5 , 1.7 ili nekim drugim korekcijskim faktorom i sl.

Sve u svemu vidi se da je ovo izuzetno rizičan sistem i potrebno je dobro razmisliti prije nego se krene s njegovom primjenom. Ovo definitivno nije sistem za brzu zaradu kako mnogi misle i lakomislene će vrlo brzo dovesti do bankrota.

50% do 200€

Bet at Home internet kladionica poklanja svakom novom igraču bonus u vrijednosti 50% inicijalnog depozita, čak do 200 Eura. Sve što je potrebno je da se registrirate na Bet at Home sajtu i dopunite po prvi put svoj kladioničarski račun.


100% do 25€

Bet365 Kladionica bonus – 100% do maximalno 25€ kredita za klađenje.