Klađenje na male koeficijente

Vjerovatno mislite da ću vam u ovom članku otkriti kako zaraditi na klađenju na male koeficijente. Ali ne, upravo suprotno, pokušati ću vas odgovoriti na klađenje na niske koeficijente upravo zato, jer se tu jako teško može išta zaraditi. Jednostavno puno je lakše izgubiti cijelu banku na klađenju na male koeficijente nego na velike. A evo i zašto.

Uzmimo da imate banku od 200€ i da izgubite pola. Sada vam je ostalo 100€ tj. 50% vaše početne banke. I koliko trebate dobiti da biste opet imali 200€? Ako ste odgovorili 50%, u krivu ste. Sada morate osvojiti 100% od banke od 100€ da biste opet imali 200€.

Što veći postotak riskirate i izgubite, veći je i postotak kojeg morate osvojiti da se vratite na početnu razinu banke. To se najbolje vidi na primjerima dolje.

10% gubitka  –> treba 11% dobitka da se vratite na početnu razinu banke

20% gubitka –> treba 25% dobitka da se vratite na početnu razinu banke

50% gubitka –> treba 100% dobitka da se vratite na početnu razinu banke

80% gubitka –> treba 400% dobitka da se vratite na početnu razinu banke

90% gubitka –> treba 900% dobitka da se vratite na početnu razinu banke

Zašto su ovi primjeri gore važni? Zato što kada se kladite na male koeficijente kao što su 1.1, 1.15, 1.20 itd., morate riskirati velike količine novca da bi zaradili jako malo. Npr. ako uložite 200€ na koeficijent 1.10, vaša zarada je samo 20€.

Koliki je tu omjer rizika i zarade… 10:1. To znači da morate točno pogoditi rezultat 10 od 11 puta samo da biste bili na nuli. A to je točnost pogađanja više od 90%. Čak ni najbolji kladioničari nemaju točnost pogodaka od 90%, pa čak kad se radi i o ovako niskim koeficijentima.

A što ako imate točnost pogodaka od 90%, ali promašite baš prvu utakmicu? Ode cijela banka.

Klađenje nije u tome koliko često pogađate točan rezultat, nego koliko puta možete promašiti i nastaviti se i dalje kladiti i tako si omogućiti da ostanete u pozitivnom.

Uzmimo sada za primjer okladu s koeficijentom 5.0. Još uvijek imate banku od 200€ i želite napraviti profit kao u okladi s koeficijentom 1.10 spomenutoj ranije u ovom članku (20€). Da bi to postigli morate riskirati samo 5€, što čini 2.5% vaše banke. Odnos rizika i zarade je 1:5, pa bi morali imati točnost pogodaka od 20% da biste bili na nuli. Ovo vam također omogućuje da promašite rezultat 40 puta u nizu prije nego što izgubite cijelu banku.

U usporedbi s niskim koeficijentima gdje morate pogoditi 10 rezultata prije nego što možete izgubiti jednu okladu, ovo je ogromna razlika. Naravno da što je veći koeficijent to je i teže pogoditi i biti će i više promašaja, ali oni neće biti fatalni za vašu banku.

Ako se uzme u obzir i činjenica da se većina ljudi kladi na male koeficijente, pa kladionice dodatno snize te ionako niske koeficijente kako bi smanjile svoj rizik, nije teško uvidjeti kako se klađenje na niske koeficijente jednostavno ne isplati.

Ali bilo da se kladite na male ili velike koeficijente, za uspjeh morate birati kladionice koje rade s malom maržom kao što je Bet365 kladionica, jer samo one mogu ponuditi najbolje koeficijente.