Fibonacci sistem klađenja

Ovo je sistem pozitivne progresije koji je dobio ime po poznatom matematičaru Leonardu od Pise – Fibonacciju, jer se za veličinu uloga koriste brojevi tzv. Fibonaccijevog niza: 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 i 34.
Iako cijeli Fibonaccijev niz ima beskonačno mnogo brojeva za ovaj sistem se koristi samo osam gore navedenih brojeva, što znači da sistem podnosi osam uzastopnih promašaja nakon čega se vraća na početak.

Sistem funkcionira vrlo jednostavno. Svaki broj niza je jedna stepenica, pa sistem ima 8 stepenica. Nakon svakog promašaja se penje jednu stepenicu više, a nakon pogotka se spušta za dvije stepenice.
Kako je neki broj u Fibonaccijevu nizu zboj prethodna dva broja, tako nam pogodak na nekoj stepenici pokriva gubitke prethodne dvije stepenice (pa je to razlog zašto se kod pogotka spušta za dvije stepenice).

Brojevi u nizu ovog sistema tj. stepenice predstavljaju unite za klađenje, a veličinu unita određujete sami ovisno o veličini banke i vašim sklonostima pri klađenju, ali se ne preporuča više od 2 – 3% banke.

Ovo je sistem za opreznije kladitelje jer je mala mogućnost propasti, ali je također i zarada mala.

Primjer ovog sistema:

  1. Kladite se s ulogom od 1 unita sve dok ne izgubite. Tada se kladite s ulogom od 2 unita.
  2. Ako pobijedite s ulogom od 2 unita, tada se vraćate na 1. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 3 unita.
  3. Ako pobijedite s ulogom od 3 unita, tada se vraćate na 1. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 5 unita.
  4. Ako pobijedite s ulogom od 5 unita, tada se vraćate na 2. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 8 unita.
  5. Ako pobijedite s ulogom od 8 unita, tada se vraćate na 3. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 13 unita.
  6. Ako pobijedite s ulogom od 13 unita, tada se vraćate na 4. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 21 unita.
  7. Ako pobijedite s ulogom od 21 unita, tada se vraćate na 5. korak. Ako izgubite tada se kladite s ulogom od 34 unita.
  8. Ako pobijedite s ulogom od 34 unita, tada se vraćate na 6. korak. Ako izgubite tada se vraćate na početak niza i kladite s ulogom od 1 unita.

Jedna od varijanti ovog sistema, koju naročito vole igrači s velikim ulozima i ljubitelji riskantnije igre, je da u slučaju pogotka se ne spuštate dvije stepenice nego samo jednu. Prednost ovoga je da se ovako bolje iskorištavaju pobjednički nizovi, pri čemu je zarada veća budući da se kladi s većim ulozima jer se sporije spuštate na početak niza. Negativnost ove varijante je da ukoliko pogađate manje od 50% i bez nekih velikih gubitničkih nizova ćete doći do kraja niza što će značiti i veliki gubitak.
Druga varijanta je da se nakon prvog pogotka vraćate za jednu stepenicu, a nakon drugog pogotka normalno za dvije stepenice. Na ovaj način se smanjuje mogućnost da dođete do kraja niza kao u prethodnoj varijanti.

Isprobajte ovaj sistem

50% do 200€

Bet at Home internet kladionica poklanja svakom novom igraču bonus u vrijednosti 50% inicijalnog depozita, čak do 200 Eura. Sve što je potrebno je da se registrirate na Bet at Home sajtu i dopunite po prvi put svoj kladioničarski račun.

100% do 25€

Bet365 Kladionica bonus – 100% do maximalno 25€ kredita za klađenje.